štartovanie MP 345

#1 - Andrej
11. 10. 2011 20:07

Dobry den,

chcem sa opytať ako mam naštartovat MP 345. Lebo moj otco ju kupil asi pred 5 rokmi.A nejak nikto sme s nou nepilili drevo.A teraz ked som ju chcel nastartovat, tak stym mam problem.Vobec mi nechce chytit a ako keby ani nedavala sviecka iskru.
Dakujem


Odpovede:

#2 - Husqvarna Trnava
12. 10. 2011 8:24

Dobry den,
v prvom rade je potrebne z motorovej pily vyliat palivo ktore tam je. Zarobit si cerstvy benzin s dvojtaktnym Husqvarnovym olejom. Naliat do pily palivo, vybrat sviecku a skusit bez sviecky startovat a tym dostat nove palivo do celeho systemu. Nasledne treba skontrolovat, vycistit a vysusit sviecku. Ak ste dostavali nove palivo az do valca treba chvilu pockat aby sa stihlo odparit az potom namontovat vycistenu sviecku. Ak nie je napile ziadna zavada potom postupujte podla navodu na startovanie studenej pily, pila musi nastartovat. Vzhladom na to ze pila dlho stala moze tam byt problem s palivovou sustavou napr. zalepene membany atd.. V pripade ze pilu nenastartujete odporucam v kazdom pripade nerobit pokusy a odviest pilu do servisu. Zavada na zapalovani je dost nepravdepodobna aj ked sa vam to tak moze javit.

S pozdravom

Husqvarna Trnava

#3 - Tomáš
12. 1. 2013 18:05

Dobrý deň,

potreboval by som radu mám motorovú pílu staršiehio vydania husqvarna 40(cca 7 až 12 ročná), motorová píla ma problém so štartovaním, cca pred mesiacom bola naposledy používaná pracovala bez problémov. Nedávno som chcel pílu natočiť, kde po viacerých natočeniach naskočila na sytiči, po naštartovaní sa zvýšili otáčky asi cca na 5 sekúnd a píla zhasla. Po viacerých štartovaniach píla nenaskočila ani na sytiči ani bez.sytiča. Skontroloval som či nie je problém s prerušovačom (bez pripojenia) píla nenaštartovala. Odskúšal som či nie je problém s elek. iskrou ale tam problém nebol ani v zapalovacej sviečky nakoľko som ju vymenil za novú. Po preskúšaní predošlých možností som prístúpil k demontáži karburátora a následne jeho vyčisteniu po opätovnom zložení a prečistení píla sa nedá naštartovať. Ma dojem akoby píla dostávala malo zmesi. Po montáži karburátora som chcel pílu naštartovať bez ani zo sytičom píla nenaštartovala. Preto so vstrekol do spalovacieho priestoru trochu paliva. Asi po 10 štartoch píla naskočila bez sytiča asi na 7 sekund a vypla. Skúšal som preto vyčistiť palivový systém ale chyba je rovnaká. Preto mám pocit ako keby bol problém z nedostatkom paliva. Preto by som Vás požiadal o radu resp. vykresovú dokumentáciu karburátora, ktorá bude bližšie špecifikovať na čo by bolo potrebné sa zamerať, resp. zmeniť hodnoty skrutiek karburátora H a L na predpísané hodnoty. Vopred ďakujem za radu.

#4 - Milan
11. 2. 2019 18:12

Taký istý problém mám s pílou husqvarna 36. Neviem prísť na to, kde je problém. Za odpoveď vopred ďakujem.

#5 - Martin Mucha
7. 6. 2020 11:14

Pravdepodobne som zložit kryt spojky s zatiahnutou brzdou , moja otázka je , koľko stojí znovu napnutie brzdy na husqvarna e 345 ?? Pílu som mal požičanú a je to nie pekná situácia ...

#6 - Boris
2. 5. 2021 11:13

Dobrý deň. Je správne stúpať na motorovú pílu keď ju štartujem?


Vaša odpoveď:

Navštívte náš nový eshop
zakovsky.sk